Asperge groentesoep
Gebruiksmoment: Soepen
Aantal personen: 2
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 20 minuten
Soort keuken: Nederlands
Moeilijkheid:
Gebruiksmoment: | Soepen |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingswijze: | Koken |
Bereidingstijd: | 20 minuten |
Soort keuken: | Nederlands |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Internet |
Ingrediënten
- 400 g asperges
- 1 wortel, gesneden
- 1 ui, gesneden
- 1 prei, in ringen
- 1 groentebouillonblokje
- 3/4 l water
- een handje vermicelli
- fijngeknipte peterselie voor de garnering.
Voorbereiding
Asperges schillen en in 3 cm. lange stukjes snijden.
Bereidingswijze
Kook van alle ingrediënten (behalve de peterselie) samen in 20 minuten een heerlijke asperge-groentesoep. Serveer de soep met verse peterselie erover.
(Serveer)tip: Doe wat suiker bij de asperge als hij kookt, dan wordt hij beter gaar