Aspergeragout met ham
Gebruiksmoment: Voorgerecht Aantal personen: 2 Bereidingswijze: Koken Bereidingstijd: 30 minuten Soort keuken: Nederlands Moeilijkheid: Bron: A. Geerarts Ingrediënten 8 asperges 5 dl aspergenat 100 gr gekookte ham in blokjes 50 gr boter 50 gr bloem peper zout nootmuskaat Voorbereiding Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht). snijden. Bereidingswijze Smelt de boter, roer […]
Gebruiksmoment: | Voorgerecht |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingswijze: | Koken |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Soort keuken: | Nederlands |
Moeilijkheid: | |
Bron: | A. Geerarts |
Ingrediënten
- 8 asperges
- 5 dl aspergenat
- 100 gr gekookte ham in blokjes
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- peper zout nootmuskaat
Voorbereiding
Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht). snijden.
Bereidingswijze
Smelt de boter, roer de bloem door de boter en voeg het aspergenat toe. Breng de saus aan de kook (blijven roeren) en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijdt de asperges in stukjes en roer ze samen met hamblokjes door de ragout
(Serveer)tip: Lekker met stokbrood