Roodbaarsfilet met asperges
Gebruiksmoment: Hoofdgerechten Aantal personen: 4 Bereidingswijze: Koken Bereidingstijd: 30 minuten Soort keuken: Nederlands Moeilijkheid: Bron: Resie Smetts Ingrediënten 1 bosje dille 16 groene asperges 10 cl visbouillon 750 gr roodbaarsfilet olijfolie 2 hardgekookte eieren 1 bosje peterselie 2 uien peper en zout 10 cl witte wijn 200 gram gedopte erwtjes Voorbereiding Verwijder het onderste stuk […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerechten |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingswijze: | Koken |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Soort keuken: | Nederlands |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Resie Smetts |
Ingrediënten
- 1 bosje dille
- 16 groene asperges
- 10 cl visbouillon
- 750 gr roodbaarsfilet
- olijfolie
- 2 hardgekookte eieren
- 1 bosje peterselie
- 2 uien
- peper en zout
- 10 cl witte wijn
- 200 gram gedopte erwtjes
Voorbereiding
Verwijder het onderste stuk van de asperges, hou de punten apart en snij de rest van de stelen in stukken van 5 cm.
Bereidingswijze
Laat de stukken asperge gaar worden in kokend water met zout en voeg er na 5 minuten de punten bij. Laat nog 5 minuten koken. Hak de uien fijn. Neem een grote kookpan, laat de ui zwellen in wat olie, voeg er de erwtjes bij en leg de roodbaarsfilets op dat groentebed. Begieten met de visbouillon en de witte wijn en voeg peper en zout toe. Laat 15 minuten gaar worden in een gesloten pan. Serveer de visfilets op een bed van ui en erwtjes, met de asperges er omheen. Versier de schotel met partjes hardgekookt ei en strooi er dille en peterselie op.