asperges met surimi
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 2 Bereidingswijze: Roerbakken Bereidingstijd: 15 minuten Soort keuken: Oosters Moeilijkheid: Bron: J. v.d. Woerd Ingrediënten 400 gr gare asperges 150 gr surimi 150 gr (wilde) spinazie 2 el zonnebloemolie 1 nootje stemgember uit de knoflookknijper 2 el chinese (lichte) soja saus 120 gr wilde rijst Voorbereiding Snij de asperges in schuine […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingswijze: | Roerbakken |
Bereidingstijd: | 15 minuten |
Soort keuken: | Oosters |
Moeilijkheid: | |
Bron: | J. v.d. Woerd |
Ingrediënten
- 400 gr gare asperges
- 150 gr surimi
- 150 gr (wilde) spinazie
- 2 el zonnebloemolie
- 1 nootje stemgember uit de knoflookknijper
- 2 el chinese (lichte) soja saus
- 120 gr wilde rijst
Voorbereiding
Snij de asperges in schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Snij de surimi in 1 1/2cm blokjes. Was de spinazie.
Bereidingswijze
Verhit in de wok(pan) de 2 el zonnebloemolie. Schep de stukjes asperge 3 minuten om en doe de goed uitgelekte spinazie erbij en roerbak 1 1/2 minuut. Surimi stukjes erbij, samen met de gember en de sojasaus, nog even kort doorwarmen. Lekker met wilde rijst.
(Serveer)tip: Ook lekker met garnalen erdoorr