asperges met surimi

Gebruiksmoment: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingswijze: Roerbakken
Bereidingstijd: 15 minuten
Soort keuken: Oosters
Moeilijkheid:
Bron: J. v.d. Woerd

Ingrediënten

  • 400 gr gare asperges
  • 150 gr surimi
  • 150 gr (wilde) spinazie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 nootje stemgember uit de knoflookknijper
  • 2 el chinese (lichte) soja saus
  • 120 gr wilde rijst

Voorbereiding
Snij de asperges in schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Snij de surimi in 1 1/2cm blokjes. Was de spinazie.

Bereidingswijze
Verhit in de wok(pan) de 2 el zonnebloemolie. Schep de stukjes asperge 3 minuten om en doe de goed uitgelekte spinazie erbij en roerbak 1 1/2 minuut. Surimi stukjes erbij, samen met de gember en de sojasaus, nog even kort doorwarmen. Lekker met wilde rijst.

(Serveer)tip: Ook lekker met garnalen erdoorr