Asperges uit de wok
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingswijze: Combinatie Bereidingstijd: 30 minuten Soort keuken: Overige Moeilijkheid: Bron: Dhr. G.W. Jansen Ingrediënten 12 witte asperges 12 groene asperges 2 bosuitjes 400 gr lamslapjes lamsvleeskruiden 100 gr gekookte lamsham 150 gr champignons 2 el olijfolie 1 mespuntje saffraan 1 borrelglaasje witte wijn 2 el gehakte groene kruiden 125 ml […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingswijze: | Combinatie |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Soort keuken: | Overige |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Dhr. G.W. Jansen |
Ingrediënten
- 12 witte asperges
- 12 groene asperges
- 2 bosuitjes
- 400 gr lamslapjes
- lamsvleeskruiden
- 100 gr gekookte lamsham
- 150 gr champignons
- 2 el olijfolie
- 1 mespuntje saffraan
- 1 borrelglaasje witte wijn
- 2 el gehakte groene kruiden
- 125 ml creme fraiche
Bereidingswijze
De asperges schoonmaken, in stukjes van ongeveer 5 cm. snijden en beetgaar koken. De bosuitjes in schuine reepjes snijden en de lamslapjes in stukjes van 4 cm. snijden. Kruid het vlees met de lamsvleeskruiden en snijdt de lamsham ook in kleine reepjes. De champignons schoonborstelen en in vieren delen. De wok goed voorverhitten, de olie toevoegen en hierin de bosuitjes en de lamsham fruiten. Voeg nu het lamsvlees toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg de champignons, de witte wijn en de saffraan toe. Laat alles even op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen gaar worden. Voeg vervolgens de gekookte stukjes asperges en de fijngehakte groene kruiden toe. Laat het geheel op een laag vuur goed doorwarmen. Voeg tot slot de creme fraiche toe. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.
(Serveer)tip: Lekker met noten-rijst of wilde rijst. Wijntip: lekker koel glas witte wijn