ham aspergecocktail

Gebruiksmoment: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koud
Bereidingstijd: 30 minuten
Soort keuken: Frans
Moeilijkheid:
Bron: Nanny Cock, Zevenaar

Ingrediënten

  • 2 scharreleieren
  • 1 blikje slierasperges
  • 100 g achterham
  • 4 el mayo half
  • 2 tl groene pesto
  • versgemalen peper, zout
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Laat de asperges uitlekken, snijd er 4 mooie puntjes af voor de garnering en snijd de rest in stukjes.

Hak de ham fijn. Meng de eieren met de asperges, de ham, de mayohalf, de pesto en peper en zout naar smaak. Was de sla en dep de blaadjes droog. Verdeel ze over 4 mooie coupes en schep de cocktail erop.

Garneer de cocktail met de achtergehouden aspergepunten en de peterselie. Lekker met driehoekjes geroosterd brood.

(Serveer)tip: Pinot Blanc Vin d’Alsace, droog