hartig aspergetaartje
Gebruiksmoment: Snack Aantal personen: 4 Bereidingswijze: Oven Bereidingstijd: 20 minuten Soort keuken: Nederlands Moeilijkheid: Bron: Marie-Louise Timmermans Ingrediënten 500 gr witte asperges (als variatie kan ook groene asperges genomen worden) 1 doosje Maggi saus voor asperges 25 gr boter 1 ei 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid 100 gr geraspte oude kaas (oude kaas maakt dit taartje […]
Gebruiksmoment: | Snack |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingswijze: | Oven |
Bereidingstijd: | 20 minuten |
Soort keuken: | Nederlands |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Marie-Louise Timmermans |
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges (als variatie kan ook groene asperges genomen worden)
- 1 doosje Maggi saus voor asperges
- 25 gr boter
- 1 ei
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 100 gr geraspte oude kaas (oude kaas maakt dit taartje lekker pittig en in combinatie met asperges krijg je een unieke smaak!)
- 2 el fijngesneden peterselie
Voorbereiding
Schil de asperges. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius
Bereidingswijze
Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in 10-15 minuten beetgaar en giet ze af. Bereid de Maggi saus voor Asperges met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en roer het losgeklopte ei erdoor.
Leg op een ingevette bakplaat steeds 2 plakjes deeg, die elkaar 1 cm overlappen. Vouw de randen 1 cm naar binnen. Strijk de saus erover uit en leg de asperges er in de lengte op. Strooi de kaas en de peterselie erover.
Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius in 25 minuten goudbruin en gaar. (Serveer)tip: Erg lekker met een salade bijv. rucola