asperge risotto
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingswijze: Koken Bereidingstijd: 40 minuten Soort keuken: Overige Moeilijkheid: Bron: saskia jansen Ingrediënten 12 asperges 1 fijngesneden ui 1 el boter 2 el slagroom 2 el olie 200 gr rijst 1 dl witte wijn 100 gr parmezaanse kaas (geraspt) zout peper Bereidingswijze Asperges koken. 7.5 dl kookvocht apart houden. Kopjes […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingswijze: | Koken |
Bereidingstijd: | 40 minuten |
Soort keuken: | Overige |
Moeilijkheid: | |
Bron: | saskia jansen |
Ingrediënten
- 12 asperges
- 1 fijngesneden ui
- 1 el boter
- 2 el slagroom
- 2 el olie
- 200 gr rijst
- 1 dl witte wijn
- 100 gr parmezaanse kaas (geraspt)
- zout
- peper
Bereidingswijze
Asperges koken. 7.5 dl kookvocht apart houden. Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van ca. 1 cm snijden. Ca. 1/4 pureren en de slagroom toevoegen. Ui in de olie fruiten, voeg de rijst toe en bak deze glazig. Meng het kookvocht met de wijn en voeg deze bij de rijst. Laat de rijst in ca. 20 min. gaar koken.
Voeg na 15 min. de stelen en de puree toe. Breng de risotto op smaak met zout, peper en de parmezaanse kaas. Garneer de risotto met de asperge kopjes.