asperge met een spaans tintje
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 1 Bereidingswijze: Combinatie Bereidingstijd: 30 minuten Soort keuken: Overige Moeilijkheid: Bron: Rachel Borghaerts Ingrediënten Asperges (500 gram) Gezouten roomboter Peterselie (vers) Bieslook (vers) Witte wijn Serranoham (150 gram) Versgemalen peper Voorbereiding Asperges schillen. Serranoham in stukjes snijden. Peterseli en bieslook fijnsnijden. Bereidingswijze Doe Asperges in weinig water met zout en een […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 1 |
Bereidingswijze: | Combinatie |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Soort keuken: | Overige |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Rachel Borghaerts |
Ingrediënten
- Asperges (500 gram)
- Gezouten roomboter
- Peterselie (vers)
- Bieslook (vers)
- Witte wijn
- Serranoham (150 gram)
- Versgemalen peper
Voorbereiding
Asperges schillen. Serranoham in stukjes snijden. Peterseli en bieslook fijnsnijden.
Bereidingswijze
Doe Asperges in weinig water met zout en een schepje suiker, een flinke scheut witte wijn en een klontje roomboter, tot ze net onder staan en kook ze gaar. Ondertussen in een klein pannetje de gezouten roomboter smelten, serranoham, peterselie en bieslook meeverwamen en op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper.
Asperges afgieten als ze gaar zijn en op schaal leggen. Gesmolten Serranohamboter erover gieten. Smakelijk!
(Serveer)tip: Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree of kleine gekookte krieltjes.