Asperge karnemelk
Gebruiksmoment: Nagerecht Aantal personen: 8 Bereidingswijze: Koud Bereidingstijd: 20 minuten Soort keuken: Overige Moeilijkheid: Bron: Ellen Winters Ingrediënten 250 gr karnemelk 300 gr gekookte verse asperges 50 gr poedersuiker Sap van 1 citroen 7,5 blaadje gelantine (wit) 1,5 dl. kookvocht van de asperges 375 gr gezoete slagroom (yoghurtdikte geklopt) 2 eiwitten met wat suiker stijfgeklopt […]
Gebruiksmoment: | Nagerecht |
Aantal personen: | 8 |
Bereidingswijze: | Koud |
Bereidingstijd: | 20 minuten |
Soort keuken: | Overige |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Ellen Winters |
Ingrediënten
- 250 gr karnemelk
- 300 gr gekookte verse asperges
- 50 gr poedersuiker
- Sap van 1 citroen
- 7,5 blaadje gelantine (wit)
- 1,5 dl. kookvocht van de asperges
- 375 gr gezoete slagroom (yoghurtdikte geklopt)
- 2 eiwitten met wat suiker stijfgeklopt
Voorbereiding
Asperges koken en koud laten worden. Slagroom tot yoghurtdikte kloppen
Bereidingswijze
Asperges in een keukenmachine fijnmalen. Wrijf deze pulp door een zeef in een ruime kom. Meng de karnemelk met de poedersuiker en de aspergepulp. Doe er het sap van 1 citroen bij. Verwarm het aspergevocht en week de blaadjes gelantine in koud water. Los de gelantine op in het vocht en laat dit afkoelen. Meng het vocht (nog net vloeibaar maar stevig) door het karnemelkmengsel. Klop de eiwitten stijf met wat suiker. Meng de slagroom door het mengsel van de karnemelk. Spatel daarna de eiwitten er voorzichtig doorheen. Laat dit geheel opstijven in de koelkast.
(Serveer)tip: Serveer met een saus van gepureerde verse aardbeien, een beetje bosaardbeilikeur en suiker Aspergerecepten.nl wenst u alvast smakelijk eten!