Aspergebroodje
Gebruiksmoment: Lunch/brunch gerecht Aantal personen: 2 Bereidingswijze: Oven Bereidingstijd: 60 minuten Soort keuken: Overige Moeilijkheid: Bron: Mirna ter Weggels Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg 20 gekookte asperges, vers of uit blik 2 eetlepels vers geknipt bieslook 2 hardgekookte eieren 10 volle eetlepels geraspte kaas 1 ei Bereidingswijze Leg de plakjes bladerdeeg plat neer om te ontdooien. […]
Gebruiksmoment: | Lunch/brunch gerecht |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingswijze: | Oven |
Bereidingstijd: | 60 minuten |
Soort keuken: | Overige |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Mirna ter Weggels |
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 20 gekookte asperges, vers of uit blik
- 2 eetlepels vers geknipt bieslook
- 2 hardgekookte eieren
- 10 volle eetlepels geraspte kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Leg de plakjes bladerdeeg plat neer om te ontdooien. 10 asperges samen met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer pureren. Op elk bladerdeeglapje een flinke eetlepel van dit mengsel scheppen.
1 asperge doormidden snijden en beide helften ook op dit mengsel scheppen. De bladerdeeglapjes dubbelvouwen en met de tanden van een vork de randjes stevig aandrukken.
De broodjes besmeren met het losgeklopte ei en met de resterende kaas bestrooien. leg de broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.