Flan van asperges

Gebruiksmoment: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Oven
Bereidingstijd: 60 minuten
Soort keuken: Overige
Moeilijkheid:
Bron: Mevr. G.P. van den Stronk

Ingrediënten

  • 300 g witte asperges
  • 300 g groene asperges
  • 3 eieren
  • 1,5 dl room
  • zout en peper
  • boter

Voorbereiding
Spoel de asperges even in koud water, verwijder het onderste harde gedeelte van beide types asperges. Schil enkel de witte asperges met een dunschiller. Houd 4 witte en 4 groene asperges apart. Kook de andere asperges gaar.

De 8 asperges die je apart hield zijn voor de versiering en kook je het best afzonderlijk gaar zodat je er zeker van bent dat ze hun mooie vorm behouden.

Terwijl de asperges garen, roer je de eieren met de room los zoals voor een omelet. Verdeel dit mengsel in tweeën. Als de asperges gaar zijn, giet je ze voorzichtig af. Mix de witte en de groene asperges afzonderlijk fijn in een blender. Verwarm de oven voor op 190 °C.

Bereidingswijze
Meng de helft van de eieren onder de groene aspergepuree. Herhaal hetzelfde voor de witte aspergepuree. Controleer de kruiding. Smeer 4 vormpjes in met boter. Vul ze tot de helft met de puree van witte asperges, vul de andere helft aan met de puree van groene asperges.

Zet de vormpjes in een ovenschotel die je tot 1/4 van de bovenrand van de vormpjes vult met warm water. Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten alvorens ze te ontvormen.

(Serveer)tip: Versier elke flan met 1 groene en 1 witte asperge.