asperges met zalmtataar
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingswijze: Oven Bereidingstijd: 20 minuten Soort keuken: Nederlands Moeilijkheid: Bron: Ivonne Altena Ingrediënten 1 kg asperges 100 gr gerookte zalm 200 gr verse zalm 15 gr (zalm) kaviaar klontje roomboter 4 dl mayonaise 1/2 dl wiite wijn 5 takjes saffraan zout witte peper 2 dl room iets suiker Voorbereiding De […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingswijze: | Oven |
Bereidingstijd: | 20 minuten |
Soort keuken: | Nederlands |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Ivonne Altena |
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 100 gr gerookte zalm
- 200 gr verse zalm
- 15 gr (zalm) kaviaar
- klontje roomboter
- 4 dl mayonaise
- 1/2 dl wiite wijn
- 5 takjes saffraan
- zout
- witte peper
- 2 dl room
- iets suiker
Voorbereiding
De verse en gerookte zalm pureren en op smaak brengen met peper en zout. Witte wijn en safraan verwarmen, door de mayonaise roeren die verdund is met een beetje room. Kook de asperges gaar met zout suiker en een klontje boter.
Bereidingswijze
Sla de room half stijf met een snufje zout. Maak platte schijven van de zalmtartaar, bestrijk ze met de geslagen room en versier ze met de (zalm)kaviaar. Leg de schijf midden op een bord, leg er de asperges bij en giet de saffraan-mayonaise over de asperges.
(Serveer)tip: Seveer er kleine nieuwe aardappejtjes bij.