Aspergekwekerij “De Nederheide Asperges” een begrip in de regio

“De Nederheide Asperges” is een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een prachtproduct wordt geteeld. Ons bedrijf is gevestigd in Schijf, een dorp dat tussen Roosendaal en Breda ligt. Wij hebben vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.

Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat wij onze asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar wens verpakt en/of verwerkt.

Aspergekwekerij “De Nederheide Asperges” teelt enkel witte asperges. Gedurende het aspergeseizoen zijn de witte asperges 7 dagen per week te verkrijgen in de boerderijwinkel aan de Nederheide 1 te Schijf.(routebeschrijving)

Naast dagverse asperges kun je in onze boerderijwinkel terecht voor allerlei andere lokale dagverse producten waarmee je een heerlijke complete aspergemaaltijd op tafel kunt zetten.

Asperges bestellen!

De asperges van ‘De Nederheide Asperges’ zijn een erkend streekproduct dat voldoet aan internationaal erkende duurzaamheidseisen.

Net ten oosten van Roosendaal, tussen de natuurgebieden Visdonk en de Rucphense bossen, teelt Arno Mouwen heerlijke witte asperges op Brabantse zandgrond. Het bedrijf ontleent zijn naam aan het buurtschap en het ontginningsgebied ‘Nederheide’. Bij de middelgrote ambachtelijke aspergekwekerij staat aandacht voor het product, duurzaamheid en de klant centraal.

Door het inzaaien van bloemrijke akkerranden en natuurstroken wordt het belang gediend van natuur en landschap. Er is een extra brede natuurstrook aangelegd naast de afwateringssloot. Zonnepanelen voorzien voor 80 procent in de benodigde energie. Zeer beperkt gebruik van chemische middelen voorkomt belasting van het milieu. Daarmee verwerft het bedrijf het Global Good Agricultural Practice-label.

De asperges worden geoogst, gesorteerd en desgewenst geschild en verpakt op Aspergehof De Nederheide. Het bedrijf van teler Mouwen stelt zich bij dit hele proces zo verantwoord mogelijk op met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van werknemers. Daarmee voldoet Nederheide Asperges aan de eisen die de stichting Streekeigen Producten Nederland stelt. Die heeft de Nederheide Asperges dan ook gecertificeerd als een ‘erkend streekproduct’ voor de regio Baronie-Markiezaat.

De asperges zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel van de Nederheide Asperges, bij speciaalzaken, plaatselijke supermarkten en geselecteerde restaurants in de omgeving. Bezoek voor meer informatie de website.

Met zorg geteeld, duurzaam streekproduct

Wij zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap!

Wij zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap. Het Brabants Asperge Genootschap stimuleert en promoot de aspergecultuur in Brabant. Bezoek voor meer informatie de website van het genootschap, www.brabantseasperge.nl.

Asperges voor gezondheid en vitaliteit 

In de vroegere volksgeneeskunde werd de asperge aanbevolen als geneesmiddel bij o.a. nierstenen, plasproblemen, hartkloppingen en leverklachten. Tegenwoordig schrijft men asperge voor als ondersteunend natuurlijk medicijn bij waterzucht (oedeem), blaas- en nierklachten, plasproblemen of blaasontstekingen. De asperge heeft een eetlust- opwekkend en vochtafdrijvend effect.

Omdat de asperge vrijwel geen vet of cholesterol bevat, wordt het aanbevolen aan mensen die verhoogde bloed- en vetwaarden hebben. Ook mensen met een hoge bloeddruk hebben baat bij een regelmatige consumptie van de asperge. Mensen met suikerziekte of overgewicht (100 gram asperge = 14 kcal/58kj) kunnen onbeperkt genieten van asperges.

Na het eten van asperges, bij witte veel meer dan bij groene, krijgt de urine een karakteristieke geur, die wordt veroorzaakt door de asparagine. Dat stimuleert de nieren. Het gevolg is een versterkte urine-uitscheiding.