asperges in witte wijn
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht Aantal personen: 2 Bereidingswijze: Oven Bereidingstijd: 30 minuten Soort keuken: Frans Moeilijkheid: Bron: Ellen Buter Ingrediënten Witte asperges ca. 6 p.p. 1 glas witte droge wijn ca. 100 gr. pittige geraspte kaas Peper en zout naar smaak Voorbereiding De asperges goed schillen, koken tot ze beetgaar zijn. Kooktijd is afhankelijk van de dikte. […]
Gebruiksmoment: | Hoofdgerecht |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingswijze: | Oven |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Soort keuken: | Frans |
Moeilijkheid: | |
Bron: | Ellen Buter |
Ingrediënten
- Witte asperges ca. 6 p.p.
- 1 glas witte droge wijn
- ca. 100 gr. pittige geraspte kaas
- Peper en zout naar smaak
Voorbereiding
De asperges goed schillen, koken tot ze beetgaar zijn. Kooktijd is afhankelijk van de dikte.
Bereidingswijze
De asperges daarna in een ovenschaal leggen, de wijn erbij doen en de geraspte kaas erover strooien.
Serveren met zalm of beenham.
(Serveer)tip: Hierbij natuurlijk ook de droge witte wijn serveren.