Asperge ijs met fruit

Gebruiksmoment: Nagerecht
Aantal personen: 8
Bereidingswijze: Combinatie
Bereidingstijd: 60 minuten
Soort keuken: Frans
Moeilijkheid:
Bron: Marja Geesink

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 1 l volle melk
  • 8 á 10 eierdooiers (afhankelijk van de grootte van de eieren)
  • 2 ons suiker
  • 1 vanillestokje
  • Zout

Voorbereiding
Kook de asperges gaar met wat zout en suiker. Af laten koelen en in de keukenmachine tot puree malen. Splits het vanillestokje, schraap de pitjes eruit en doe stokje en pitjes in de melk.

Breng de melk aan de kook en laat de vanille hierin trekken. Klop de eierdooiers met de suiker tot de substantie bleek is. Verwijder het stokje uit de melk.

Bereidingswijze
Giet al kloppend de kokende melk bij de eierdooiers. Giet de crème terug in de pan en breng op een laag vuur, al roerend met een houten lepel, de crème tegen de kook aan.

Blijf roeren tot de crème ‘a la nappe’ is, dwz. aan de lepel blijft hangen. Laat afkoelen en giet het door een zeef bij de aspergepuree. Goed mengen en in een sorbettière volgens de voorschriften tot ijs bereiden.

(Serveer)tip: Op te dienen met frambozen of ander klein fruit. Chocola erbij combineert ook.